Over Eepcards

Anischtkaarten in de digitale tijd

Het is niet eens heel lang geleden dat communicatie nog per brief ging. Leuk om te krijgen en leuk om te versturen. Maar wie neemt er nog de tijd om een brief te schrijven? We krijgen al kramp in onze handen bij het schrijven van de vakantiekaartjes. Alle andere communicatie lijkt tegenwoordig via email of WhatsApp te gaan. Voor iets creatiefs als zelf ansichtkaarten ontwerpen is geen ruimte meer.  En toch is dat precies wat Eep Seeber doet. Hij ontwerpt kaarten die hij verkoopt in zijn webshop www.eepcards.com en aan winkels die de Eepcards verkopen. En hij leert nog elke dag bij.

Eep, ontwerper van Eepcards ansichtkaarten

“Ja, stom hè?” lacht hij, als ik hem vraag hoe hij erbij komt om dan toch kaarten te maken. ”Maar ik zie nog steeds heel veel kaarten verkocht worden. Ondanks al het digitale verkeer. Mensen vinden het gewoon leuk om een kaart te krijgen. En dat zal ook niet verdwijnen.”

 
Dan gaat het eerst maar op buikgevoel
Vanuit huis in Amsterdam Noord werkt Eep aan nieuwe collecties. “Vaak worden het toch wel ontwerpen die met natuur te maken hebben. Dan gaat het eerst maar op buikgevoel. Ik probeer een leuke combi te maken tussen een dier en een kleur. Maar je kunt eindeloos door blijven gaan, dus mijn grootste ijkpunt is toch een goede combi tussen het dier en de kleuren op de kaart. Het voordeel is, ik heb maar zoveel vakken in de kaartenmolen, dus ik moet kiezen. Zou de klant dit een leuke vogel vinden of niet?”

Geen kunstje doen

Zo gaan er jaarlijks meerdere collecties Eepcards van de designtafel naar de drukker. In dozen komen ze dan terug. Een deel blijft in huis voor de verkoop in zijn webshop www.eepcards.com. “Ik kijk altijd zo snel mogelijk wie er bestelt. Ze krijgen natuurlijk een automatisch mailtje dat het in behandeling is en een mailtje als de kaarten op weg zijn. Die heb ik zo persoonlijk mogelijk gemaakt. Ik wens ze veel plezier met het blij maken van andere mensen met een kaartje. Vaak stuur ik er zelf nog een handgeschreven kaartje bij als bedankje. En soms een kortingscode of andere leuke verrassing.”
 
Ik maak ze niet heel bewust voor een doelgroep
“Hele leuke mensen kopen mijn kaarten. Alleen maar hele leuke mensen. Heel spontaan.” Eep grijnst. “Nee, maar het is wel zo. Ik sta zelf in een winkel waar we mijn kaarten ook verkopen, dus ik zie een beetje wie ze koopt. Dat heeft weinig invloed op hoe ik werk aan de kaarten. Je kunt er een beetje op inspelen, maar ik maak ze niet heel bewust voor een doelgroep. Dan ga je een kunstje doen.”